De voordelen van een actieve kampeer vakantie

Wanneer heb je voor het laatst onder de sterren geslapen en boven een open vuur gekookt? Je weet maar nooit – misschien word je wel weer verliefd op het buitenleven en maak je er een jaarlijkse vakantie van!

Ontsnap aan het hectische stadsleven

Waarom zou je gaan kamperen? Nou, in tegenstelling tot veel andere soorten uitstapjes, geeft het je de mogelijkheid om letterlijk een weekend lang – of zelfs langer – niets te doen. Zodra je tent en camping zijn opgezet, hoef je je geen zorgen te maken over schoonmaken, de was, je beste outfit aantrekken voor een avondje uit, boodschappen doen of andere taken die ons dagelijks leven lijken op te slokken. En het is een kans om je smartphone, computer en andere elektronica uit te zetten en gewoon achterover te leunen en te ontspannen.

Krijg een nieuwe waardering voor Moeder Natuur

Er is zoveel schoonheid in de buitenlucht en wij stadsmensen krijgen zelden de kans om het te waarderen. Van prachtige bergen tot zoetwatermeren die ideaal zijn om te kanoën, kajakken en zwemmen, je hebt een ruime keuze aan buitenactiviteiten om aan mee te doen. En wanneer heb je voor het laatst in het gras gelegen, bewonderend een pikzwarte hemel bezaaid met helder schijnende sterren? Kijk uit naar Orion, Ursa Minor, Ursa Major en andere veel voorkomende sterrenbeelden. Misschien zie je zelfs wel een vallende ster – vergeet niet een wens te doen!

Tip: Actieve Vakantie Ardennen – Sportieve Vakantie Ardennen – Doe Vakantie

Quality time met vrienden en familie

Maak er een regel van om de elektronische spelletjes en gadgets thuis te houden – of ze op zijn minst te verbieden voor bepaalde perioden van de dag tijdens de vakantie. Dit geeft uw vrienden en familie de kans om wat echte quality time samen te hebben, of het nu gaat om sporten, koken of gewoon met elkaar praten – zonder de gebruikelijke afleidingen.

Veel plezier met buiten koken

Buiten koken betekent dat zelfs als je een puinhoop maakt, je je daarna gelukkig weinig zorgen hoeft te maken over het opruimen. Nog een bonus: je kunt een paar dagen lang minder voedzaam voedsel eten, zoals hotdogs, hamburgers en natuurlijk de favoriet van elke kampeerder: marshmellows!

Je kunt nieuwe vaardigheden aanleren en leren

Het leven in de buitenlucht geeft je de kans om een aantal overlevingsvaardigheden door te geven, maar ook om nieuwe vaardigheden voor jezelf aan te leren. Na een kampeertrip heb je waarschijnlijk geleerd hoe je een vuur maakt en kinderen leert hoe ze veilig in de buurt van een vuur kunnen zijn, hoe je jezelf kunt beschermen tegen muggen en andere insecten, en heb je ervaren hoeveel materiële bezittingen je echt kunt missen.

Tip: https://actiefardennen.nl/

Kamperen met honden

Huisdieren zijn vaak toegestaan op campings (controleer dit tijdens het plannen van de reis), dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je Fido moet achterlaten bij een dierenoppas of in een kennel. Echt een vakantie voor het hele gezin!

Zorg ervoor dat u de waarschuwingssignalen kent die aangeven dat uw hond een hitteberoerte heeft.

Kamperen is betaalbaar

Als het gaat om budgetvakanties, is een kampeertrip een van de meest economische keuzes voor een familie-uitje. Boodschappen kunnen van tevoren worden gekocht en als je je eenmaal op de camping hebt gevestigd, hoef je je geen zorgen te maken over het kopen van meer voedsel, het tanken van de auto, het kopen van souvenirs, of het betalen voor toeristische excursies. Dus als u op zoek bent naar een reis die u het meeste waar voor uw geld gaat geven, ga er dan op uit en zet die tent op. Gelukkig kamperen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *