kampeergebieden

De mooiste kampeergebieden van Frankrijk

Het is een populaire bestemming iedere zomer wanneer de schoolvakanties beginnen. De camping in Frankrijk. Duizenden Nederlanders trekken, al dan niet vergezeld door een sleurhut, de grenzen over om richting Frankrijk te rijden. 


Waarom is Frankrijk toch zo’n populair vakantieland? Er zijn verschillende redenen te verzinnen. En ze zullen ook per persoon verschillen. Maar de belangrijkste zullen toch zijn; 1. het is er bijna altijd lekker weer

2. er zijn ontzettend veel campings waar je uit kunt kiezen

3. het eten is er goed 

4. het is relatief goedkoop 

5. het is gewoon een prachtig land vol cultuur, geschiedenis, prachtige bezienswaardigheden en heerlijke stranden.

De mooiste gebieden in Frankrijk

Het is lastig om hier een simpel en kort antwoord op te geven. Frankrijk is enorm. Houd je van stranden? Trek dan naar het zuiden of de Côte d’Azur. Maar wil je wandelen dan zijn de Franse Alpen een betere bestemming.

Alles hangt of staat dus met waar je naar op zoek bent. Toch hebben wij een poging gedaan om de mooiste kampeer gebieden van Frankrijk op een rijtje te zetten. 

Hérault

Hérault is onderdeel van Langeudoc-Roussillon en een heerlijke bestemming als je graag kampeert aan de kust. Je vindt er naast prachtige stranden ook diepe valleien, oude steden en wijngaarden. Hérault is daarnaast ook een van de gebieden in Frankrijk waar de zon altijd schijnt. 

Bouches-du-Rhône

Gelegen in misschien wel de bekendste regio van Frankrijk, de Côte d’Azur is Bouches-du-Rhône absoluut het bezoeken waard. Het ligt aan de Middellandse Zee en bezit naast tropische stranden, prachtige plaatsen als Aix-en-Provence.

Vaucluse 

Ook gelegen in de Côte d’Azur is Vaucluse. Hoewel Vaucluse niet bekend staat om zijn stranden, maar om de prachtige natuur met bossen, valleien en de vele lavendelboerderijen die je er vindt. En als je van een stevige wandeling houdt kan je er de Mont Ventoux beklimmen. 

Drôme

Drôme staat bekend als ideale bestemming voor mensen die graag wandelen, kajakken of fietsen tijdens hun vakantie in Frankrijk. Je vindt er ook een mooie wijnstreek, oude historische dorpen en steden. Bezoek ook de  Les Gorges du Toulourenc als je naar Drôme gaat.

Pyrénées-Atlantiques

De regio Pyrénées-Atlantiques is wederom een prachtige bestemming aan zee. Je vindt hier onder andere de stad Biarritz welke bekend staat om hun grote surfscene. Je kunt dan ook goed surfen aan de kust van Pyrénées-Atlantiques. Maar in vergelijking met ander kuststreken kan je hier ook relatief makkelijk de bergen in. Pyrénées-Atlantiques grenst namelijk aan Nationaal park Pyrénées. Hier zijn honderden prachtige wandelroutes voor de wandelaars onder ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *