Kamperen moet je leren

Ik was tot deze zomer nog nooit eerder wezen kamperen. Ja, je leest het goed, ik heb niet eerder gekampeerd. Ik ben er simpelweg niet mee opgegroeid dus dan mis je het ook niet. Maar goed, uiteindelijk moest ik er dit jaar dan toch voor het eerst aan geloven. En dan kun je natuurlijk wel wat tips gebruiken 

Voor de mensen die nog nooit eerder hebben gekampeerd en van plan zijn om dat voor het eerst te gaan doen: je moet het vooral ondervinden en je van tevoren niet al te druk maken. Ik kan je niet garanderen dat je het een leuke ervaring zal gaan vinden, want ieder persoon is natuurlijk anders. Toch is het wel handig om een aantal basis dingen te weten voor bijvoorbeeld de aanschaf van een caravan of een tent. 

Het is heel leuk om te gaan shoppen voor het kamperen. Wij hebben bijvoorbeeld bij Rovince teekwerende kleding aangeschaft, zodat we zonder zorgen in de natuur konden wandelen. Ook fietsen wij graag, dus die mochten niet ontbreken. We vinden het belangrijk dat we fietsen hebben van uitstekende kwaliteit, daarom hebben wij onze fietsen bij ‘Zwiep fietsen’ aangeschaft. 

Wat ik overigens heb geleerd is dat je het beste dingen kunt lenen en/of kunt huren de eerste keer dat je gaat kamperen. Je zult altijd merken dat je dingen op en aan te merken hebt op de spullen die je koopt. Dat is ook niet zo gek, want de hele ervaring is nieuw dus je zult voor verrassingen komen te staan. Het is vervelend dat je dan bijvoorbeeld een caravan of een dure tent hebt gekocht. Je zit er dan wel aan vast terwijl je niet volledig tevreden bent. Daarom is huren en lenen altijd het beste als je een ‘rookie kampeerder’ bent. 

Zoek ook de geschikte camping uit. Je hebt vast wel mensen in je omgeving die eerder zijn wezen kamperen. Vraag aan hen waar zij gaan kamperen en waarom zij voor die locatie kiezen. Dan nog hoeft die camping niet direct ook perfect bij jouw te passen. Jij en jouw gezelschap zijn altijd anders dan een ander. Raadpleeg ook het internet en kijk eens wat de camping te bieden heeft. De ene camping is groter dan de ander en de één is geschikter voor kinderen, terwijl een andere camping geschikter is voor volwassenen. Zoek eerst dus uit wat de camping je te bieden heeft, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.  

Mocht je eenmaal alle benodigde spullen in huis hebben, de geschikte locatie hebben uitgezocht en helemaal klaar zijn voor je kampeervakantie dan is het een kwestie van genieten. Uiteraard wel eerst even die autorit van rond de 10 uur (al dan niet met kinderen op de achterbank) overleven. En natuurlijk eerst ook nog even die verrekte tent opzetten als je op plaats van bestemming bent.

1 reactie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *