Wat is een warmhoudvitrine precies?

Voor heel wat gerechten geldt dat het belangrijk is dat ze lekker warm kunnen worden gehouden. Dat is echter eenvoudiger gezegd dan gedaan. In een hotel wordt er bijvoorbeeld niet zelden voor gekozen om gasten een buffet aan te bieden. Dit buffet kan bestaan uit zowel warme als koude gerechten. Voor de warme gerechten geldt dat het interessant kan zijn om deze (tijdelijk) te bewaren in een zogenaamde warmhoudvitrine. Op deze manier wordt er immers voor gezorgd dat de gerechtjes lekker op temperatuur worden gehouden zonder dat je daar verder nog (veel) omkijken naar hebt. Lijkt dit jou ook wel wat en heb jij ook nood aan een dergelijke warmhoudvitrine? Verdiep je dan zeker even in de onderstaande informatie!

             Wat is de functie van de warmhoudvitrine?

Voor verschillende horeca of aanverwante zaken geldt dat zij grote hoeveelheden eten bereiden. Het spreekt voor zich dat het dan een behoorlijke klus wordt om ervoor te zorgen dat al deze gerechten netjes op temperatuur gehouden kunnen worden. Deze klus wordt in de praktijk gelukkig een stuk eenvoudiger gemaakt wanneer je de beschikking hebt over een warmhoudvitrine. Het is mogelijk om in een dergelijke warmhoudvitrine tal van verschillende voedingswaren te bewaren. Het gaat hierbij niet alleen om broodjes, maar ook om bijvoorbeeld soepen en warme snacks. Een eenvoudig verwarmingselement welke zich in de warmhoudvitrine bevindt zorgt ervoor dat de warme lucht binnen in de warmhoudvitrine kan circuleren. Op deze manier kan er op een zeer eenvoudige wijze voor worden gezorgd dat al je etenswaren op de gewenste temperatuur kunnen worden gehouden. Er is bovendien ook nog een extra voordeel verbonden aan het gebruik van een warmhoudvitrine. Het is namelijk zo dat dit ook een geweldige manier is om je warme gerechtjes te presenteren.

             Een warmhoudvitrine kopen in verschillende uitvoeringen

De ene warmhoudvitrine is uiteraard zeker de andere niet. Er kan dan ook worden vastgesteld dat in het bijzonder de capaciteit van dergelijke vitrines in de praktijk aanzienlijk kan verschillen. De capaciteit van een warmhoudvitrine wordt in de praktijk altijd uitgedrukt in liters. Ben je op zoek naar een klein model? Dan zal je kunnen vaststellen dat een exemplaar van bijvoorbeeld 25 liter tot de mogelijkheden behoort. Heb je echter toch eerder nood aan een stevig uit de kluiten gewassen exemplaar? In dat geval kan je kiezen voor een exemplaar met een capaciteit van bijvoorbeeld 160 liter.

Buiten de bovenstaande mogelijkheden is het eveneens zo dat je ervoor kan kiezen om een warmhoudvitrine aan te schaffen welke over extra opbergruimte beschikt bovenop het toestel. Let wel, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze extra opbergruimte niet bij alle warmhoudvitrines voor handen is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een exemplaar te kopen die beschikt over een glazen bovenkant. Een dergelijke warmhoudvitrine mag er dan wel goed uitzien, daar staat tegenover dat ze niet geschikt is om nog extra zaken bovenop te leggen. Hou hier dus beslist rekening mee wanneer je tot aankoop overgaat van één van de verschillende warmhoudvitrines welke op de markt zijn terug te vinden.

             Wordt er gebruik gemaakt van variabele rekken of niet?

Een erg belangrijk aandachtspunt waar vaak helaas niet bij stil wordt gestaan heeft betrekking tot de indeling waar een warmhoudvitrine over kan beschikken. Het is namelijk in de praktijk zo dat het mogelijk is om een exemplaar te kopen met vaste en met variabele rekken. Bij het merendeel van de warmhoudvitrines is het zo dat het mogelijk is om de rekken naar wens aan te passen. Dat is bijzonder interessant, want op deze manier kan je de indeling aanpassen aan de situatie en aldus bijvoorbeeld aan het aantal gerechten die er in geplaatst dienen te worden. Wil jij dus met andere woorden over een veelzijdig mogelijke warmhoudvitrine beschikken in jouw horecazaak? Dan zal je kunnen vaststellen dat het altijd de moeite waard is om te kiezen voor het gebruik van een warmhoudvitrine met variabele rekken.

             Hoe moet je een warmhoudvitrine onderhouden?

Het spreekt voor zich dat een warmhoudvitrine is bedoeld om etenswaren in te bewaren. Het spreekt dan ook voor zich dat het belangrijk is om deze ten allen tijde zo hygiënisch mogelijk te houden. Het schoonmaken van een warmhoudvitrine hoeft gelukkig in de praktijk niet zoveel voeten in de aarde te hebben, integendeel. Voordat je dit apparaat schoonmaakt is het wel belangrijk om deze eerst volledig uit te schakelen en ze vervolgens ook af te laten koelen. Daarna dien je alle (eventuele) loszittende stukken zoals bijvoorbeeld de rekken te verwijderen. Het reinigen van je warmhoudvitrine zelf doe je bovendien gewoon met behulp van een eenvoudig sopje en een vochtige doek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *