Zo blijven jouw bomen op de camping mooi

Super fijn een camping die vol staat met bomen. Ideaal om je tent of camper in de schaduw te zitten, tegen de warme zon. Maar bomen vragen wel om verzorging. Zo is het erg verstandig om bomen af en toe van een reguliere boomveiligheidscontrole te voorzien. Je wilt natuurlijk niet dat campinggasten last hebben van de bomen, of dat hun veiligheid niet gewaarborgd wordt. In deze blog lees je meer over verschillende boomonderzoeken en het advies dat gegeven kan worden.

Boomveiligheidscontrole 

De boomveiligheidscontrole is een van de meest bekende en gebruikte soorten boomonderzoek. De naam zegt het al, maar bij deze controle wordt er gekeken naar de veiligheid van bomen. Indien nodig wordt er grondig onderzoek gedaan naar de conditie, vitaliteit, mechanische gebreken, ziekten en aantastingen en dood hout van een boom. Dit grondig onderzoek is soms nodig omdat niet alles met het blote oog te zien is. Daarom is het vaak nodig om een bedrijf in te schakelen dat hier gespecialiseerd in is. 

Groeiplaatsonderzoek 

Dit onderzoek heeft veel verschillende doelen. Er wordt bij het onderzoeken van de groeiplaats gekeken naar het wortelstelsel, de bodem, de conditie en vitaliteit van de boom. Na dit onderzoek kan er advies gegeven worden over mogelijke maatregelen die je moet nemen voordat je je boom gaat planten. Daarnaast kan er ook advies gegeven worden of je in de toekomst je boom verplant kan worden. 

Boom effect analyse

Een minder bekende vorm van boomonderzoek is de boom effect analyse. Dit is vaak alleen nodig als je betrokken bent bij bouw- of wegwerkzaamheden. Het kan zo zijn dat er binnen de invloedssfeer van een boom of zelfs meerdere bomen gewerkt moet worden om de werkzaamheden te kunnen realiseren. Op zo’n moment is het van groot belang dat er een boom analyse uit wordt gevoerd. De analyse kan informatie geven over wat er gebeurt als de bomen behouden blijven. Dus op deze manier weet je of de boom in haar originele vorm kan blijven staan of dat er bomen verplaatst of verwijderd moeten worden. Op deze manier voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *