5 tips om je veranda op te knappen

De sneeuw komt eraan en de warme temperaturen zijn voorbij. Het is tijd voor de winter. Hoe fijn zou het zijn om de veranda helemaal op te knappen en schoon de winter in te gaan. In dit artikel zijn tips samengesteld om van de veranda een mooie en gastvrije plek te maken.

Opruimen
De enige manier om de veranda schoon te maken is door het op te ruimen. Verwijder het vuil en berg alle decoraties op. Het is tijd voor een schone lei. Haal de spinnenwebben weg, boen de vloer, lap de ramen, maak de deuren, meubels en oppervlakte schoon. Dit moet in tien minuten kunnen! Het lijkt optimistisch, maar als je een beetje doorwerkt lukt het je wel.

De deur schoonmaken
Als de voordeur slijtage ondergaat, zal een goede schoonmaak helpen. Een nieuwe verflaag erop en het ziet er weer uit als nieuw!

Vervang de deurmat
Deurmatten zijn vaak klein, maar helpen je met van alles. Ze houden vuil en modder tegen, zodat dat niet op je vloer terecht komt, ze voegen kleur aan de veranda toe en er staan soms grappige teksten op om je gasten te verwelkomen.

Bloemen en planten
Natuurlijke elementen geven je veranda een zachte uitstraling. Meestal zie je deurkransen en decoratieve plantenbakken. Plantenbakken vereisen wel goede verzorging. Denk daar dus aan!

Meubilair
Niet iedere veranda is geschikt voor meubels, maar als het kan, zet dan vooral leuke meubels neer. Een kleine bank of een stoel kan een veranda uitnodigender maken. Daarnaast wordt het meteen een plek waar je kunt zitten om te genieten van het buitenleven. Naast het meubilair kun je ook accessoires toevoegen. Een leuk kussentje of misschien wat verlichting voor in de wintermaanden.

 

1 reactie

  1. Glazen schuifdeuren plaatsen in je veranda kan ook een hele goede tip zijn om je veranda op te knappen. Je hebt daarmee nog meer plezier van je veranda want je kunt er veel vaker in zitten. Sinds wij glazen schuifdeuren in de veranda hebben geplaatst maken we nog meer gebruik van onze veranda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *