Camping tips voor een vakantie met je hond

Een vakantie is natuurlijk niet geslaagd zonder je trouwe viervoeter. Helaas zijn honden nog lang niet overal toegestaan en zit er soms geen andere mogelijkheid op dan je viervoeter naar een logeeradres te brengen. Je zit immers niet te wachten op een dagenlange zoektocht naar een veel te duur hondvriendelijk vakantieverblijf. Gelukkig zijn er ook vakanties mogelijk waar je hond én jij van volledige vrijheid kunnen genieten. Campingvakanties zijn hiervoor uitermate geschikt. Wel is het natuurlijk verstandig om goed voorbereid op reis te gaan. Hieronder een aantal tips voor een relaxte vakantie met hond.

Wagenziekte

Helaas hebben sommige honden last van wagenziekte. Dit komt voornamelijk voor bij jonge honden, maar ook volwassen honden kunnen misselijk worden tijdens het rijden. Het is verstandig om minimaal twee uur voor vertrek je hond geen eten meer te geven. Op deze manier voorkom je misselijkheid bij je hond en een stressvol begin van jullie vakantie.

Zorg voor een lange lijn

Vakantie staat voor veel mensen gelijk aan vrijheid. Ook je hond heeft behoefte aan bewegingsvrijheid. Op veel campings is het echter een voorwaarde dat honden zijn aangelijnd. Om je viervoeter toch het gevoel te geven dat hij vrij is, is het dus belangrijk om hiervoor een lange lijn te gebruiken. Zo kan je hond zelfstandig, maar met grenzen op ontdekkingstocht in de omgeving!

Zorg voor voldoende verkoeling

Een zomervakantie vraagt om veel zon. Hoewel jij het misschien heerlijk vindt om uren in de zon te bakken, is dit voor de meeste honden niet weggelegd. Je hond heeft het sneller warm dan jij en kan daarnaast minder goed zweten. Belangrijk dus om hier rekening mee te houden! Neem bijvoorbeeld een koelmat of zwembad voor je hond mee. Zorg daarbij voor (natuurlijke) schaduw en voldoende water.

Een vakantie is pas echt geslaagd als je kunt genieten met iedereen die je dierbaar is, ook je hond. Kijk op www.ommerland.nl voor een ontzettend leuke camping om met je hond naartoe te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *