Groepsaccommodatie: goedkoper en gezelliger

Het is vaak goedkoper dan het huren van hotelkamers maar vaak een stuk gezelliger; een groepsaccommodatie. Volgens de overheid is sprake van een groepsaccommodatie wanneer er onderdak geboden kan worden aan twintig mensen. Volgens dezelfde overheid heb je deze accommodaties in de vorm van kamers, zalen, huisjes, tenthuisjes. Je moet dan bijvoorbeeld denken aan kampeerboerderijen, vakantiehuizen, kinder vakantiehuizen en tentenkampen. 

Een groepsaccommodatie voor tussen de acht en de honderd personen

Wanneer je gebruik gaat maken van een groepsaccommodatie, dan kunnen dit accommodaties zijn die zomaar slaapplaats kunnen bieden aan groepen tot aan honderd mensen. Soms is sprake van één grote centrale slaapzaal met daarin tal van stapelbedden. Je hebt echter ook de luxere accommodatie. Zo kun je een groepsaccommodatie hebben met bijvoorbeeld eigen sanitair op de kamer.

Wat je nodig hebt, is er gewoon!

Wat betreft de faciliteiten is een groepsaccommodatie vaak eenvoudig van aard. Wat je nodig hebt, is er vaak. Denk dan aan eettafels, stoelen, een zithoek, toiletten een televisie. Het is met een accommodatie zo dat hoe meer faciliteiten er zijn, hoe hoger de prijs per persoon zal worden. In de regel echter, is het huren van een groepsaccommodatie veel goedkoper dan het huren van verschillende hotelkamers. Je moet het zo zien; in een hotel krijg je een luxe ontbijt aangeboden. Ga je naar een accommodatie voor groepen, dan neem je zelf brood en ander etenswaar mee. Vaak kun je in een dergelijke accommodatie ook prima je eigen eten koken. Dat scheelt allemaal weer in de kosten.

Vaak gezelliger dan een hotel en een hotelkamer

In een accommodatie speciaal ingericht voor groepen heb je altijd de gelegenheid om een leuke bonte avond te houden. Je moet je er zelf zien te vermaken en ga je op schoolreis, dan vind je altijd een accommodatie met bijvoorbeeld een speeltuin of een trapveldje. Nee, een hotelkamer is het niet, maar vaak is het wel een stuk gezelliger. Omdat zeker scholen en sportverenigingen het al net te breed hebben, komt er steeds meer vraag naar leuke accommodaties. Niet voor niets lijken er steeds meer geschikte accommodaties te komen. Ze worden nog praktischer ingericht, zonder dat sprake is van een zekere mate van luxe. Dat moet zeker vanwege de prijs toch voorkomen zien te worden.

De groepsaccommodatie is perfect voor schoolreisjes!

Wie er vooral gebruik maken van een groepsaccommodatie? Denk bijvoorbeeld maar eens aan kinderen wanneer ze op schoolreis gaan. Een accommodatie voor een grote groep lijkt wel haast gemaakt voor een leuke schoolreis! Ook als jij een gezellig familie-uitje hebt, kan een dergelijke accommodatie zomaar eens een schot in de roos blijken. Ook sportverenigingen die op trainingskamp gaan of na het zware seizoen er met elkaar op uit willen, kiezen niet zelden voor een leuke accommodatie voor een groep. Er zijn accommodaties in de vrije natuur waar je in alle rust gezellig kunt verblijven, wil je ook op stap, dan vind je ook al genoeg accommodaties nabij het centrum van een dorp of stad. Het is maar net wat je wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *