Hoe een stacaravanverzekering afsluiten?

Het kopen van een zogenaamde stacaravan is sinds jaar en dag ontzettend populair. Heel wat mensen die graag ergen willen kunnen genieten van een tweede woonst kiezen er dan ook voor om een dergelijke stacaravan aan te schaffen. Dat hoeft ook helemaal niet te verbazen. Het kopen van een dergelijke constructie is namelijk financieel vrij toegankelijk. Bovendien is het zo dat je ze toch echt gezellig kan inrichten. De moderne exemplaren zien er bovendien ook allemaal lekker modern uit waardoor ze je voorzien van alle comfort. Ben jij ook van plan om een bepaalde stacaravan te kopen? Ontdek hieronder dan snel alles over de stacaravanverzekering!

Wanneer is er sprake van een stacaravan?

Voordat we dieper ingaan op de stacaravanverzekering is het natuurlijk van belang om het verschil te kennen tussen enerzijds een gewone caravan en anderzijds een zogenaamde stacaravan. Voor deze laatste geldt dat ze doorgaans zo groot is dat ze enkel en alleen kan worden getransporteerd door middel van een vrachtwagen. Dat geldt natuurlijk niet voor een gewone caravan. Voor deze laatste geldt dan ook dat je ze eenvoudig kan verplaatsen met je eigen voertuig. Dat is reeds een zeer belangrijk verschil om rekening mee te houden. Zowel voor een gewone caravan als voor een stacaravan geldt echter dat je er goed aan doet om ze speciaal te laten verzekeren. Enkel en alleen op die manier kan je financiële situatie namelijk op de meest optimale wijze worden bewaakt.

Welke schade is er gedekt door een stacaravanverzekering?

Het is natuurlijk in eerste instantie van belang om te weten welke schade er allemaal door een stacaravanverzekering kan worden gedekt. In eerste instantie gaat het daarbij uiteraard om de schade veroorzaakt door natuurkrachten. Denk hierbij dan in het bijzonder aan een storm. Ook schade als gevolg van bijvoorbeeld een brand of wateroverlast kan worden gedekt. Dat geldt overigens ook voor een mogelijke inbraak of diefstal waarmee je wordt geconfronteerd. Ook dat is niet onbelangrijk wanneer er sprake is van een stacaravan. De kans is namelijk groot dat deze op verschillende momenten gedurende een bepaalde periode onbewaakt achter zal worden gelaten.

In ieder geval spreekt het voor zich dat een stacaravan duidelijk op verschillende manieren schade kan lijden. Wil jij in dat geval niet zelf voor de schade moeten opdraaien? Dan spreekt het voor zich dat het afsluiten van een passende verzekering meer dan interessant kan worden genoemd.

Hoe kan je een stacaravanverzekering afsluiten?

We zullen je naar alle waarschijnlijkheid niets nieuws vertellen wanneer we zeggen dat de ene stacaravanverzekering de andere niet is. Van zeer groot belang om bijvoorbeeld de nodige aandacht aan te besteden heeft betrekking tot de manier waarop de waarde van de constructie is gedekt. Hierbij maken we een onderscheid tussen twee opties, namelijk:

  1. Stacaravanverzekeringen die een dagwaarde hanteren;
  2. Stacaravanverzekeringen die de nieuwwaarde hanteren;

Indien je ervoor hebt gekozen om een tweedehandse stacaravan aan te schaffen zal je verzekering uiteraard altijd automatisch gebruikmaken van de dagwaarde. Daar kan je dan normaal niet omheen. Heb je de keuze gemaakt om te investeren in een compleet nieuwe stacaravan? In dat geval kan deze uiteraard wel zonder probleem worden verzekerd volgens de nieuwwaarde waarvan sprake is.

Heb jij een vakantiehuis in plaats van een stacaravan? Vergeet dan niet jouw vakantiehuis te verzekeren af te sluiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *