Campinggadgets – een kleine selectie van handigheidjes

Je kunt twee kanten op met het woord ‘gadget’. Of het is een nutteloos dingetje of een heel handig hebbedingetje. Bij campinggadgets gaat het echt wel om de laatste categorie. Kamperen is een beetje behelpen. De luxe van thuis wordt op een kampeerterrein de eenvoud van het kleine. De hulpmiddelen die je thuis hebt om dingen te doen zijn vaak afwezig op de camping. Om je toch iets aan te reiken waarmee je beter kunt kamperen, zijn er campinggadgets bedacht. En niet te weinig ook. In dit blog passeren enkele handige tools en hebbedingetjes de revue. Als je die meeneemt naar je volgende campingverblijf, ben je echt van alle markten thuis!

Goedkope campinggadgets

Al snel is het zo ver. De was mag opgehangen. En de eerste gadget wordt ontrold, een slimme waslijn voor op de camping. Nog geen 25 gram zwaar en je klemt de was in de draad, dus niet meer zoeken naar wasknijpers. De zon gaat snel onder en de volgende gadget gaat in bedrijf. In je tent wil je wellicht toch nog even iets doen waar je zicht voor nodig hebt. Een solar tent lampje helpt. Ben je met je partner romantisch in de tent? Zet het lampje dan op een warme kleurstand. Weegt minder dan een ons.

Ook niet duur

Tijdens een kampeervakantie moet er nu en dan ook afgewassen. Afwasteiltje kan moeilijk mee dus ga je over op de opvouwbare afwasteil, ideaal ook voor een handwas. Door de stevige rand blijft de teil goed in model nadat je hem hebt uitgevouwen. Ook ga je jezelf natuurlijk wel eens ‘afwassen’ ofwel douchen. Niet elke camping is even goed uitgerust in de douche barakken. Dat weet je en daarom neem je een ophanghaak mee met een zuignap. Zo kun je je kleding ter plekke droog ophangen, of je handdoek natuurlijk. Die blijft zo ver van de vieze douchebak vandaan.

De middenmoot in de campinggadgets

Zo tussen de 15 en de 40 euro zijn er ook nogal wat gadgets te koop die je goed kunt gebruiken te midden van de tenten of midden in de natuur bij je eigen tent. Voor het laatste is het Outdoor Survival Handboek heel geschikt. Dat leert je hoe je water filtert met een tampon of hoe handig duct tape in de wildernis is. Ondertussen wordt je backpack geen wildernis met die handige packing cubes. Deze kleine textielcontainers houden je spullen en vooral je kleren soort bij soort goed bij elkaar. Zo verlies je nooit het overzicht en blijft je rugzak heel goed doorzoekbaar. Dat geldt ook voor een van de andere campinggadgets: een toilettas met haak, handig voor in een krap douchehokje. Maar ook omdat je die al hangend kunt openen zodat je meteen goed overzicht hebt omtrent je shampoo, scheerspullen, zalfjes, tandenborstel en andere basis spulletjes.

Dure campinggadgets

Dure campinggadgets maar dan heb je ook wel wat. Geen koeltas meer mee maar gewoon een koelrugzak kopen. Met 25 liter inhoud perfect voor je eten en drinken, ideaal om mee te nemen naar een dagje strandleven. Een schoudertas gaat drukken, de koelrugzak niet. Prijziger is de Helinox Chair Zero waar zelfs een opvouwbare tafel bij komt. Dat voelt niet langer als plastic zitten, dat is pas een gerieflijke zetel. Ook opvouwbaar, natuurlijk.

Wil jij ook bijzonder overnachten? Wacht niet langer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *