leuke campings Algarve

3 Leuke campings in de Algarve

Wij kennen bijna geen beter vakantieland dan Portugal, en al helemaal niet wanneer je wilt gaan kamperen. Portugal is zeer kampeer-vriendelijk, of je nu alleen, met vrienden of met je familie op pad bent. Ben jij al bezig met het plannen van je vakanties voor 2023 en ben je op zoek naar een aantal heerlijke campings voor tijdens een rondreis Portugal? Denk dan eens aan de campings in de Algarve die wij hieronder voor je op een rij hebben gezet. Stuk voor stuk prachtige campings in een geweldige omgeving. Genieten!

1. Camping Corgo do Pardieiro

Deze prachtige camping ligt in het kleine dorpje Amoreiras-Gare in de Algarve. De camping is heerlijk wijds opgezet, waardoor je kunt genieten van lekker veel privacy en waardoor het echt voelt alsof je midden in de natuur kampeert. De prijzen voor een goed glas wijn of een kop koffie zijn uitstekend – het kost bijna niets, en zeker de wijn is erg lekker. Ook over de eigenaresse horen wij veel goede verhalen. In de omgeving kun je prachtig wandelen en in het dorpje kun je heerlijk eten.

2. Camping O Paraiso

In de mooie omgeving van Silves, Faro, vind je deze kleinschalige camping: O Paraiso. Een goed bewaard geheim dat prachtig ligt aan een riviertje. Op deze camping geniet je van veel rust, ruimte en vrijheid. Het is een kleinschalige terrassencamping, waar voor ieder wat wils is: een plek met afbakening, zonder schaduw of juist met schaduw. De plaatsen zijn ruim opgezet waardoor je echt tot rust komt. Vlakbij de camping zit een heerlijk restaurantje en als je geluk hebt, spot je de ooienvaren in de rivier.

3. Quinta de Odelouca

Ben je op zoek naar een perfecte uitvalsbasis om de Algarve te kunnen ontdekken tijdens jouw rondreis in Portugal? Dan is dit de camping voor jou. Quinta de Odelouca is een gezellige camping, gelegen aan een rivier en recreatieplas waar je heerlijk kunt zwemmen. De camping heeft een eigen, gezellig terras maar ook in de omgeving is genoeg te vinden. Er is modern sanitair en dat wordt bijzonder goed onderhouden. Heerlijk om er lekker even uit te zijn!

Kampeertips Portugal

In Portugal zijn tal van kleine campings te vinden waar je echt nog rustiek kunt kamperen. Maar er zijn ook genoeg campings met wildwaterparken, veel eetgelegenheden en genoeg te doen voor de kids. Het loont om even goed rond te speuren, want de echte parels zijn soms verstopt. Bedenk van tevoren waar je waarde aan hecht wanneer je kampeert, en pas daar de keuze voor jouw camping op aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *