Genieten van het klimaat van Tenerife

Tenerife is één van de vele eilanden die in de wintermaanden ontzettend populair is. Hoe fijn is het dat wanneer je tijdens de wintermaanden de zon op wilt zoeken, dit binnen minder dan een paar uur vliegen is? Daarbij is het klimaat van Tenerife dusdanig, dat het er in december gerust tussen de 20 en 25 graden kan zijn. Niet voor niets dus een hele goede keuze. Toch zijn er wel een aantal zaken om op voorhand rekening mee te houden als het gaat om het klimaat van Tenerife. Speciaal daarom hebben we in dit artikel de belangrijkste dingen verder voor je uitgelicht.

Onderdeel van de Canarische eilanden

Als grootste eiland van deze bekende eilanden groep, is Tenerife ontzettend populair. Niet alleen telt het eiland jaarlijks meer dan 10 miljoen bezoekers, maar heeft het met de hoogste berg van Spanje natuurlijk ook een enorme trekpleister in handen. De berg El Teide is namelijk ook nog eens het volledige jaar met sneeuw bedekt. Met een hoogte van ruim 2 kilometer dus zeker de moeite waard om eens naartoe te gaan. Het fijne aan deze berg, is dat je er om verschillende manieren kunt komen. Voor de echte avonturiers kun je de fiets pakken of gaan lopen, maar je kunt ook gewoon kiezen voor een georganiseerde busreis. Let er alleen wel even op dat je een dikke trui meeneemt. Het is er zo koud dat het kwik zelfs flink onder nul kan schieten.

De temperaturen op Tenerife

Het klimaat van Tenerife is redelijk zacht te noemen. Wel is het goed te weten dat de temperatuur er eigenlijk gedurende het hele jaar heerlijk is. Met een gemiddelde van 23 graden in de zomer en 18 graden in de winter, kun je er dus prima een paar weken blijven. Goed om te weten is wel, dat vooral het zuidelijk gedeelte van dit eiland populair is onder veel toeristen. Dit heeft er met name mee te maken dat het aantal zonuren hier het hoogste ligt. Hier kun je namelijk genieten van zo’n 8 tot 9 uur zon per dag, terwijl dit aan de andere kant van het eiland zo’n 6 uur per dag is. Niet iedereen hecht hier ontzettend veel waarde aan, maar wanneer je dit belangrijk vindt, is het wel iets om rekening mee te houden.

Op vakantie naar Tenerife

De beste reistijd om naar Tenerife te gaan kun je vinden op bestereistijd.nl. Wel is het goed te weten dat het afhangt van onder andere ook je eigen voorkeuren om te kunnen bepalen wat voor jou het meest gunstig is. Het kan namelijk heel goed zijn dat de zomermaanden veel te warm zijn, waardoor de keuze voor een zomervakantie beter elders gezocht kan worden. Wil je tijdens de wintermaanden verzekerd zijn van zonnig weer, dan is Tenerife zeker de moeite waard. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat de temperatuur in de avond wel wat kan afkoelen. Zo is het wel handig een jasje en ook lange broek mee te nemen voor wanneer je voornemens bent ’s avonds veel de boulevard op te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *