boot huren

Wat moet ik weten voordat ik een boot huur? 4 tips

Niet iedereen heeft de luxe van het hebben van een eigen boot, maar ik zou bijna willen zeggen dat wél iedereen houdt van varen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk maar toch. Het gevoel van vrijheid dat je op het water ervaart in combinatie met goed gezelschap, aangenaam weer en natuurlijk lekkere hapjes en drankjes! Wil jij graag een boot gaan huren en ben je benieuwd waar je op moet letten? In dit artikel help ik je op weg met een aantal tips. Ben je benieuwd geworden? Lees snel verder.

Waar moet ik op letten bij het huren van een boot?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten voordat je een boot gaat huren. Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet. 4 tips voor het huren van een boot:

 1. De groepsgrootte waarmee je gaat varen is belangrijk bij het huren van een boot. Zo weet je hoe groot de boot moet zijn.
 2. Het doel waarmee je gaat varen. Wanneer je een middagje gaat varen dan heb je andere wensen voor een boot dan wanneer je ook op de boot gaat overnachten of zelfs voor langere tijd wegblijft.
 3. Het wel of niet nodig hebben van een vaarbewijs. Een super belangrijk punt waar je bij stil moet staan is of je een vaarbewijs nodig hebt of niet. Even van tevoren checken dus!
 4. De verzekering. Zorg dat je je zaken goed op orde hebt. Wanneer je bij een erkend boten verhuurbedrijf jouw boot huurt dan denken zij al mee over alle regels waar jij zelf misschien nog niet bij stil hebt gestaan. Verzekerd zijn tijdens het varen is belangrijk, je zou zomaar in een botsing terecht kunnen komen bijvoorbeeld. Zowel voor jou persoonlijk als voor de eventuele andere partij én ook voor de boot is het belangrijk dat alles goed geregeld is.  Zo kunnen jullie alles snel, netjes en goed af handelen.

Zit je er al te denken om een bootje te huren? Er zijn echt ontzettend veel opties voor boten huren in Nederland.

Deze spullen kunnen echt niet ontbreken op jouw boottrip!

Last but zeker not least deel ik hieronder nog een aantal items met je die je zeker niet moet vergeten tijdens jouw boottripje:

 • Een koelbox of koeltas voor jouw hapjes en drankjes.
 • Glazen, bordjes en bestek. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn toch.
 • Een dekentje voor als het afkoelt.
 • Handdoeken voor als je onderweg een duik wilt nemen.
 • Zonnebrandcrème.
 • Een tijdschrift of een goed boek voor wanneer je even rust wilt.
 • Muziek voor als je met vrienden een lekker feestje wilt bouwen.

Neem vooral de dingen mee die belangrijk zijn voor jou en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *